fredag 6. mai 2011

Mintus



En gammel dame reiste en gang med Color Festival, med sin mann og katten Mintus. Da de skulle kjøre i land i Hirtshals var katten forsvunnet, og gamlingene var helt sikre på at den hadde gjemt seg et sted ombord.

Båten måtte gå, og gamlingene måtte komme seg av. Slukøret forlot paret skuta og satt kursen mot sitt feriested i Spania, uten Mintus. Gamlefar var visstnok kreftsyk, og katten betydde veldig mye for ham. Derfor gjorde kona hans det hun kunne for å få katten tilbake - blant annet ved å ta opp lokkelyder på en kassett som hun sendte ombord. Det var visstnok utlovet dusør på 10 000,-!!

Overstyrmannen tok ansvar, og monterte kassettspiller med opptaket og en kattefelle i taket der hvor folk mente de hadde kjent lukten av kattepiss. Da jeg fikk høre opptaket, sto det kun en ting i hodet på meg: det opptaket MÅ jeg ha! Piece of cake!

Så, kopier, klipp og lim, noen beats og litt gitar: Ronald Byssejævel og konemor synger MINTUS! :) Ps: Samtlige klipp fra gamlemor er "ekte", altså de har ikke vært trikset med via sampler eller lignende. Kun klipp og lim!

Noen av frasene som går igjen:

- Mintuuuus!
- Komme til mamma, så skal mamma gre deg, så blir du fin gutt!
- Kom skal du få litt fisk!
- Flink gutt, å så flink gutt!
- Puttiputtiputtiputtiputti (eller no sånt..)
- Du må ikke gjemme deg mere
- Skynd deg Mintus, skynd deg kom!

Og så til slutt, min favoritt; den helt herlige avslutningen: - Nåå var du flink gutt!

NB: Har du Mac, funker ikke spilleren i Safari. Åpne bloggen i Chrome, og prøv på nytt!







Gå til Urørt for å finne ut mer om låta og artisten

Det gikk en stund rykter om at katten hadde blitt funnet på en bondegård i Hirtshals. Den ble fraktet til Spania, hvor den levde livets glade dager med det gamle paret. Det ryktes også at dette ikke var Mintus, men en annen katt som liknet. Historien sier lite om hvorvidt gubben aksepterte erstatningen, men vi får håpe de hadde et tilnærmet like bra vennskapsforhold som han og Mintus hadde. 
 


3 kommentarer:

  1. Huh...den er like skummel som jeg husker!!! HAHA - husker du at vi "hørte" katten oppe i taket?? Morsom historie!!

    SvarSlett
  2. Unnskyld, jeg mener selvsagt *oppunder dørk*-man har da vært sjømann...........

    SvarSlett
  3. Ja, folk både hørte og luktet, og noen mente til og med at de hadde sett den! Rart det der gitt - særlig med tanke på at den hadde blitt observert i Hirtshals! :)

    SvarSlett