søndag 8. mai 2011

Lover om kjønnslig omgang

God morgen!


Slik jeg har forstått det, har vi nå kommet til årets første konfirmasjonshelg. Dette er altså helgen da sunn ungdom gir seg hen til den kristne tro, og for alvor viser at de ønsker å fortsette et livslangt medlemsskap i den norske statskirke. Om dette bunner i tradisjon, gruppepress, gaveønsker eller ren og skjær uvitenhet, er vel et individuelt spørsmål, men jeg er uansett av den klare overbevisning om at et ubetydelig fåtall av dagens jubilanter vil bli faste kirkegjengere i fremtiden. De fleste vil sannsynligvis ikke besøke presten i det hele tatt før de skal gifte seg, eller før de har fått barn, som - tradisjonen tro, må få tre skvetter med vann på hodet for å bli velsignet og beskyttet av englevinger, bønn og salmesang. 


Uansett, kjære konfirmanter: Siden dere nå engang har bestemt dere for å ta del i denne prektige delen av den norske stat, er det mange ting dere nå må forholde dere til, som dere kanskje aldri har tenkt på følgene av. Dere nærmer dere den seksuelle lavalder, og kan, etter den norske lov, ha lovlig sex - med hverandre! Jeg beklager å måtte skuffe dere, men dette vil nok presteskapet sette en stopper for - ihvertfall hvis dere skal følge ordet. Sex før ekteskapet er nemlig ikke lov, og siden man må være atten år før man kan gifte seg, må dere nok smøre dere med tålmodighet. Det er altså lovbestemt - av den norske stat, at sex er lovlig fra man er seksten. Men kirken, som også er en del av den norske stat, sier nei til sex før ekteskapet - altså minimum atten år. Regelverket spriker litt innad i staten her altså - alt avhengig av om man skal forholde seg til Statskirkens puritanisme eller bare staten og norske lover. 


Og som om ikke det med alder er nok; Bibelens 3. mosebok, har også endel regler dere må forholde dere til. Og jeg vil gjerne få lov til å understreke at dette er direkte klippet ut fra den hellige bok, men av en eller annen grunn, har jeg en følelse av at presten ikke har gått igjennom disse reglene med dere. 


Derfor: Les og lær! Greit med påminnelser som at man ikke skal ha sex med sin mor, sin tante, sin søster eller niese, for ikke å snakke om sauer eller kyr! 





Lover om kjønnslig omgang
(3. Mosebok 18)


7 Du skal ikke vanære din far ved å ha samleie med din mor. Hun er din mor; du skal ikke ha samleie med henne.  8 Du skal ikke ha samleie med din stemor; hun tilhører din far.  9 Du skal ikke ha samleie med din søster, som har samme far eller samme mor som du. Enten hun er født hjemme eller ute, skal du ikke ha samleie med henne. 10 Du skal ikke ha samleie med din sønnedatter eller din datterdatter; for dermed fører du skam over deg selv. 11 Du skal ikke ha samleie med din stemors datter som også er din fars datter; hun er din søster. 12 Du skal ikke ha samleie med din fars søster; hun er i nær slekt med din far. 13 Du skal ikke ha samleie med din mors søster; hun er i nær slekt med din mor. 14 Du skal ikke ha samleie med din farbrors kone; henne må du ikke komme for nær. Hun er din tante. 15 Du skal ikke ha samleie med din svigerdatter. Hun er din sønns kone; du skal ikke ha samleie med henne. 16 Du skal ikke ha samleie med din brors kone; hun tilhører din bror. 17 Du skal ikke ha samleie både med en kvinne og hennes datter. Heller ikke skal du ta hennes sønnedatter eller hennes datterdatter og ha samleie med dem; de er i nær slekt med henne. Det er skamløs ferd. 18 Du skal ikke ta din kones søster til medhustru og ha samleie med henne mens din kone lever; for da skaper du strid mellom dem.
    19 Du skal ikke gå til en kvinne og ha samleie med henne når hun har menstruasjon og er uren. 20 Du skal ikke ha samleie med din landsmanns kone og således gjøre deg uren. 21 Du skal ikke gi noen av dine barn til Molok; du skal ikke vanhellige din Guds navn. ( oversatt: du skal ikke runke. Ikke DET heller?? red. anm:)
Jeg er Herren. 22 Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom. 23 Du skal aldri ha omgang med dyr; for da blir du uren. Heller ikke skal en kvinne by seg fram til et dyr og pare seg med det. Det er motbydelig.

Tror det skulle være alt. Synes de to siste var fantastisk bra! En mann skal ikke ha sex med en mann, heller ikke et dyr! Styggedom!

Ha ellers en herlig søndag, og lykke til videre, med bibellesning, seksuell avholdenhet, salmesang og vievann!


Og gutter: Ingenting skal til Mollok - da får du hår i hendene!






Ronald

16 kommentarer:

  1. Utrolig bra skrevet Ronald! Du burde absolutt sette deg ned å skrive en BOK om dette ;)

    SvarSlett
  2. Takk for det! Jobber jo med saken da vettu ;) Har du lest innlegget mitt "Satans Perleport"? Skal bli bok med tida - basert på egen oppvekst :)

    SvarSlett
  3. Du skriver om "skrudde tanker" gjennom livet Ronald. Fortsett med det, DU er Ronald, med full rett til å tenke selv ;)

    SvarSlett
  4. Veldig bra, du skriver utrolig fint. Først når jeg var 22/23 år gammel TURDE jeg begynne å tenke selv. Ble hjernevaska på Kjelsås skole: Andakt i NULLTE time hver lørdag hadde vi på den tida, hele skolen på plass i gymsalen kl 8 om morran... Wenche Myhre var der også, vi sang i koret sammen :) (Vi gikk på skolen 6 dager i uka på den tida) Men hvor havna jeg etterhvert? Som fritenker/ateist, og som "troende" på vitenskapen og Darwins lære om artenes opprinnelse...

    SvarSlett
  5. hehe liker dette/måten du skriver ronald altid morro og følge midtlivsliv

    SvarSlett
  6. Lyst til kort å fortelle om Lenes tragiske liv:
    Hun skulle vært "en flekk på lakenet"... Hennes foreldre var i en jævla sekt i Vestfold, de tok seg et nummer under en busk under et "vekkelsesmøte" i bygda der. Mora ble gravid, Lene ble "gjemt bort" hos sine besteforeldre. Fikk ingen oppmerksomhet; "hun var jo ikke ønsket" må vite... I en alder av 12-13 år kommer det en mann på besøk, spurte Lene om hun visste hvem han var? Jo, han var faren hennes! Fy faen, er det noe rart at hun drakk? Den flotte jenta, så flink til å jobbe! Så Lene drakk seg vel ihjel p.g.a religion...

    SvarSlett
  7. Takk Kari, et konkret eksempel! Jeg kjente jo Lene, og syntes det var trist at det skulle gå som det gikk med henne. Hun hadde nok jobbet med oss hadde hun levd i dag. Men religionen sørget for at det ikke ble slik... Satans perleport!

    SvarSlett
  8. Og takk til alle som følger Midtlivsliv! :)Setter stor pris på tilbakemeldinger på bloggen!

    SvarSlett
  9. Må jo si at jeg beundrer alle mennesker som har hatt en tøff oppvekst. Selv ble jeg OVERBESKYTTET av foreldre som opplevde krigen i Oslo: "Ingen barn skal lide liksom..." Et av de menneskene jeg beundrer sterkt er Marianne Faithfull! Etter Stones-tida havnet hun "på kjøret" i London, bodde på gata. I tillegg fikk hun brystkreft.... Men jenta LEVER :))

    SvarSlett
  10. Men ta med i boka di Ronald: Hvem kan tro på en gud, som tillater at barn mishandles/drepes?? Iflg. bibelen: LA ALLE BARN KOMME TIL MEG, OG HINDRE DEM IKKE, FOR GUDS RIKE HØRER SÅDANNE TIL... Største sprøytet jeg har hørt! Dette var en av årsakene til at jeg ble ateist/fritenker (hedning) Makan til pisspreik i Bibelen skal man leite lenge etter...

    SvarSlett
  11. MESTEPARTEN i Den Gode Bok er vel pisspreik...

    det er bare selve åndemeningen i denne kompilasjonen som er fornuftig: du skall være så snill du kan mot andre;-)..!

    SvarSlett
  12. Så enig, så enig! Men er det ikke rart hvordan kristendommen har adoptert dette?! Det med å være gode og snille mot hverandre blir kalt "kristne verdier", mens det i virkeligheten er noe burde ligge naturlig i oss mennesker. Og det ironiske i det, er at det er i de religiøse miljøene den tilliten som blir opparbeidet fra prekestolen, blir misbrukt ved alteret etter gudstjenesten - som for eksempel ved at unge gutter må dra ned buksa for prestene. "Kristne verdier" my ass....

    SvarSlett
  13. Kristendom/religion finner jo alltid noe når det gjelder oss mennesker; enten vi er sånn eller slik

    SvarSlett
  14. Ja ikke sant? De helvetes "skinnhellige" prestene rundt omkring, misbruker barn! Jeg blir så sinna, føler avmakt!! Og enda har vi ikke hørt om halvparten av slike ting engang!!

    SvarSlett
  15. Hvis du havner blant KANARIBØNDA i L.strøm Ronald: Det er bare 3-4 holdeplasser unna til KLANENS stampub på Lørenskog: ROCKY PUB i Solheimsveien. Når Enga har hjemmekamp på Ullevål, kommer det buss og henter oss på puben, buss med "drikke" ombord (Lang vei fra Lørenskog til Ullevål da serru...) Mine barn/barnebarn er ofte innom der ;) Åsså spiser vi bare KANARIFUGLER der da, hehehe

    SvarSlett