torsdag 21. april 2011

Strikking: felle raglan i vrangbord

Etter innlegget "Sko og sminke og sånt" ble jeg oppfordret av en trofast følger til å forklare litt om hvordan man feller raglan i vrangbord så det ser pent ut. Dette handler altså om strikking - baking får vi snakke om en annen dag. Her er ihvertfall svaret:





1. Først må du legge opp og strikke rundt til bolen. Husk å sette en merketråd i begynnelsen av omgangen som er i sveisen på genseren.

Strikk opp så langt som til der ermene skal spikres fast, og legg arbeidet til side. Drikk så to glass rødvin før du går til punkt to.

2. Nå begynner arbeidet med å legge opp og strikke ermene, først vrangbord, deretter glattstrikk rundt, samtidig som det økes 2 masker midt under ermet med jevne mellomrom. Husk vater og tommestokk.

Sett en merketråd i begynnelsen av omgangen og øk 1 maske etter første maske og 1 maske før siste maske på omgangen.

Drikk så et glass vin og spis en ostebit.

3. Før du kan skru sammen bolen og ermene på pinnen, må du felle noen masker midt under hvert erme, samt like mange masker i hver side på bolen.

I stedet for å skru kan du også sette disse maskene over på en sikkerhetsnål eller tråd og maske eller strikke dem sammen til slutt. Pass på så du ikke stikker deg!

Drikk et glass melk før du fortsetter, men vær nøye med datostempling!

4. Ermene skal nå strikkes inn på bolen mellom de fellte maskene. Første omgang strikkes rundt over alle masker før raglanfellingen begynner. For å få en fin sveisesøm er det viktig å markere alle de 4 overgangene: bole/ erme, erme/bole, bole/erme og erme/bole med en piggtråd, slik at man hele tiden sager riktig. Det skal felles en maske på hver side av merketråden, ialt 8 m annenhver omg. helt til halsåpningen er passe lang.

Før piggråden, felles en maske ved å strikke to m vridd rett sammen til en, etter merketråden felles en maske ved å strikke to m rett sammen til en.

Strikk deretter halskanten i vrangbord til ønsket lengde.

Sag av og lim sammen hullene under ermene før du finner frem slipemaskin og huggjern for å finjustere kantene.

Dette er ingen sak!  

         

Lykke til!

4 kommentarer:

  1. Jo, takk for det! Håper ikke innlegget var for innviklet for deg!

    SvarSlett
  2. Da fikk jeg endelig opprettet konto, og får tilgang til bloggen din :)

    SvarSlett
  3. Men så hyggelig! Håper du får litt utbytte av den, samme om det handler om strikking, religion eller nesespray. :)

    SvarSlett