mandag 18. april 2011

Satans perleport

Hei igjen - litt..


Jeg rydder litt på pc'n, og siden jeg nå har fått meg blogg, tenkte jeg det var like greit å samle alle gamle skriverier her, istedet for å ha det litt her og der..

Så det er ikke noe nytt fra meg her, men det kan jo likevel hende at du ikke har lest det... Check it out! :)
Første dokument er et lite utdrag fra et påbegynt bokprosjekt, kalt Satans perleport. En bok om ekstrem religion, dommedagsfrykt, skyldfølelse, og andre oppfinnelser fra den kristne verden.

Artig!

Utdrag fra Satans perleport:

Og det var jo slik i dette samfunnet som i kjernefamiliesamfunnet ellers i verden – at ungdom ville få behov for å gjøre litt opprør innimellom, så det skjedde en gang iblant at noen av jentene dristet seg til en spasertur uten strømper eller strømpebukse - i tillegg til en forsiktig oppheising av skjørtekanten, noe som kunne ha en meget provoserende effekt på ledere og eldre i menigheten.

For selv om de gudfryktige, noble og perfekt oppdratte ungguttene jevnt over avsto fra alle typer oppmerksomhet rettet mot det andre kjønn, skjedde det en gang i blant at djevelen spilte dem et puss og ga dem en overdose hormoner, noe som førte til at selv et lite glimt av en naken legg rammet dem hardt i underlivet. Og begjær var jo slett ikke noe man spøkte med, så skulle de bli utsatt for slike djevelske følelser, var alternativene å lukke øynene og tenke på noe annet, finne noe annet å se på, ta en kjapp bønn og håpe på tilgivelse, eller krysse fingrene for at Gud var opptatt med noe annet for øyeblikket. Bergprekenen i Matteusevangeliet var jo krystallklar i sin formulering:

”Den som ser på en kvinne med begjær, har allerede drevet hor med henne i sitt hjerte. Dersom ditt høyre øye frister deg til å synde, så riv det ut og kast det fra deg! For det er bedre for deg at ett av lemmene dine går tapt, enn at hele ditt legeme blir kastet i helvete. Om din høyre hånd lokker deg til å synde, så hogg den av og kast den fra deg! Det er bedre for deg at ett av lem¬mene dine går tapt, enn at hele ditt legeme kommer til helvete”




Så selv om guttene tappert forsøkte å holde slike djevelske tanker unna, følte de seg til tider usikre på om de hadde lykkes i å overholde det strenge regelverket Gud hadde pålagt dem. Og med Matteus-verset som utgangspunkt burde i realiteten samtlige av menighetens hanndyr amputert alt av lemmer og utvekster, revet ut begge øynene og avsluttet det hele med at restene av deres legemer ble kastet i helvete. Det var derfor ikke fritt for at de unge hormombombene til tider fikk en følelse av å se djevelen i hvitøyet når de på uheldig vis fikk et glimt av en naken kvinnelegg.

God påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar